KURSER

Föreningens kursverksamhet utförs huvudsakligen från september till maj. Vi erbjuder några fortlöpande kurser men också enstaka kurser och föreläsningar. Information om kurser skickas regelbunden ut via vårt nyhetsbrev.

Textilkurs / hantverkstorsdag
Varje torsdag från kl 18 till ca kl 21 är det hantverkstorsdag på föreningslokalen. Textilkursens deltagande träffar sig men det finns också plats till andra verksamheter som syssla med t ex trä eller läder.

Kampkurs
Föreningens krigare tränar året runt. Under sommaren finns vi vid Kvarndammen, men under den mörka tiden anordnas kursen på föreningens lokal. Det finns möjlighet att låna stridsutrustning.

Skokurs
I oregelbundet avstånd anordnas skokurser för nybörjare för att sy egna skor. Kurserna är i stort sätt grundkurser men det finns också möjlighet till mer avancerade tekniker inom skohantverket.

Andra kurser / föreläsningar
Emådalens Vikingar erbjuder ett brett utbud av kurser och föreläsningar. De senaste åren anordnade vi bland annat mjöd-, snideri-, silver-, pil- och bokkurser, men också runstensvandringar och olika föreläsningar.

AKTUELLA KURSER

tisdagar: Bågskytte (kl 18.00-20.00)
torsdagar: Hantverkstorsdag (kl 18.00-21.00)
onsdagar varandra vecka: Kampträning (kl 18.00-21.00)
lördagar varandra vecka: Hantverkslördag (kl 10.00-16.00)
söndagar varje vecka: Kampträning (kl 15.30-18.00)

… mer information hittar du på länken KALENDER

OM OSS

Vi är en ideell förening som har som mål och syfte att visa och återskapa en viktig del av Sveriges, Smålands och Vetlanda kommuns historia.

KALENDER

Kolla gärna för att få en överblick vad som pågår i Emådalens Vikingar föreningen både i och runt Vetlanda.

BLI MEDLEM

Kontakta oss för att bli medlem. Vi svarar så fort som möjligt. Du får då ett mejl med all information för att bli en del av Emådalens Vikingar föreningen.

Vetlanda Vikingamarknad